Massage

Massage

Fysiek contact is één van de krachtigste vormen van communicatie. Aanraking van de huid heeft een helende werking, want de huid is het grootste orgaan en naast onze hersenen, een van de belangrijkste. Aanraking zorgt onder andere voor een gevoel van welbehagen (oxytocine) en een betere gezondheid (endorfine), doordat het je zenuwuiteinden stimuleert.
Endorfine is een gelukshormoon, hierdoor voel je je niet alleen prettig, het heeft ook een genezend effect. Oxytocine is een hormoon dat je het gevoel van veiligheid en geborgenheid geeft. Dit maakt je beter bestand tegen stress en laat het lichaam sneller tot rust komen.
Massage stimuleert de doorbloeding en zorgt voor een diepere ademhaling. Hierdoor neemt je bloed meer zuurstof op en ontspannen je spieren zich. De ontspanning zorgt er weer voor dat je zenuwstelsel tot rust komt, en die rust heeft weer een helend effect op lichaam en geest.

Een vereiste om je te kunnen ontspannen is een gevoel van veiligheid. Deze veiligheid creëer ik onder andere door een combinatie van zachte achtergrondmuziek en essentiële oliën. Deze laatste stem ik speciaal op jou af. Deze veiligheid maakt het mogelijk dat je hersenen zich kunnen ontspannen.
Dat in combinatie met de massage zal je lichaam en geest weer tot rust brengen. Hierdoor wordt het fysieke (lijf), geestelijke (hoofd) en emotionele (hart) weer met elkaar verbonden.
Elke keer is dan ook anders, omdat ik intuïtief afstem op wat jouw lichaam mij laat weten. Met mijn volle aandacht, geef ik de helende energie door.
Energie door energie.

Contact

Telefoon: +31 6 23 11 43 83
E-mail: info@chantalvantuin.nl 

Adres

Amberlint 3
1906 KK Limmen